Ταξίδια

Επιπλέον προφυλάξεις ασφαλείας λαμβάνονται σε αεροδρόμια και κεντρικούς σταθμούς παγκοσμίως. Μια μικρή οργάνωση από πριν και κατανόηση τόσο των κανόνων ασφαλείας όσο και του δικαιώματός σας για ιδιωτικότητα θα σας βοηθήσει να αποφύγετε προβλήματα στις μετακινήσεις σας και να απολαμβάνετε τα ταξίδια σας.

Συγκεκριμένα, να θυμάστε ότι όλοι οι έλεγχοι στα αεροδρόμια θα πρέπει να γίνονται με ευγένεια, αξιοπρέπεια και σεβασμό. Μπορείτε να ζητήσετε να γίνει ο έλεγχος σε ξεχωριστό χώρο σε όλα τα αεροδρόμια των ΗΠΑ και στους περισσότερους διεθνείς προορισμούς.

Και μερικές ακόμα συμβουλές για τον δρόμο:

  • Να έχετε κόψει από το σπίτι όλες τις προσαρμοζόμενες βάσεις.

    • Αν και οι τρέχοντες κανόνες της Αμερικανικής Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) [1] επιτρέπουν να έχετε στη χειραποσκευή ψαλίδια με στρογγυλεμένες άκρες και λεπίδες μικρότερες από 10 εκατοστά μήκος, βάζοντας τα ψαλίδια για τη στομία σας στις παραδιδόμενες αποσκευές μπορεί να αποφύγετε καθυστέρηση και επιπλέον έλεγχο.

  • Να έχετε μαζί σας βεβαίωση του επαγγελματία υγείας σας που να δηλώνει ότι χρειάζεστε προϊόντα στομίας. Μπορείτε να κατεβάσετε και να τυπώσετε τη διακριτική μας κάρτα TSA για να τη δείχνετε σε αξιωματικούς ασφαλείας που έχουν απορίες.

    • Σύμφωνα με τους κανόνες TSA, μπορούν να σας ελέγξουν χωρίς να χρειαστεί να αδειάσετε ή να αποκαλύψετε τη στομία σας. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να ψηλαφίσετε μόνοι σας τη στομία σας και στη συνέχεια να ελέγξουν τα χέρια σας για ίχνη εκρηκτικών.[1]

    • Εάν ταξιδεύετε σε ξένη χώρα, να έχετε μαζί σας γραπτές αυτές τις πληροφορίες στην κατάλληλη γλώσσα.Αν χρειαστείτε επιπλέον προϊόντα όσο ταξιδεύετε, μπορείτε να απευθυνθείτε αρχικά σε ένα τοπικό φαρμακείο. Ο τοπικός φαρμακοποιός θα μπορεί να σας παράσχει τα απαραίτητα και/ή να σας παραπέμψει σε τοπική κλινική/νοσοκομείο για υποστήριξη.

  • Να έχετε μαζί στη χειραποσκευή σας προϊόντα στομίας για τουλάχιστον τρεις μέρες – σε περίπτωση που χαθεί η παραδιδόμενη αποσκευή σας.

  • Να παίρνετε επιπλέον προϊόντα, σε περίπτωση καθυστερήσεων και/ή μη διαθεσιμότητας στον τόπο προορισμού σας.

Σύνδεσμοι

[1] http://www.tsa.gov/travel/special-procedures 

[1] http://www.tsa.gov/travel/security-screening/prohibited-items