Μπορείτε επίσης να συζητήσετε για τη θέση της στομίας στην προεγχειρητική σας επίσκεψη

Η σωστή θέση της στομίας είναι σημαντική για τη μελλοντική σας άνεση και την ικανότητα να φροντίζετε μόνοι σας τη στομία σας. Για να διαχειρίζεστε όσο το δυνατό πιο εύκολα και ανεξάρτητα τις αλλαγές του σάκου, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η στομία είναι σε ομαλή επιφάνεια του δέρματος και ότι βλέπετε εύκολα και φτάνετε τη στομία.

Ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να κάνετε

Ακολουθούν μερικές συνηθισμένες ερωτήσεις που μπορεί να επιλέξετε να κάνετε στον επαγγελματία υγείας ενώ είστε στο νοσοκομείο: 

  • Πόσο σύντομα θα μπορώ να φάω και να πιω;

  • Πόσο καιρό θα νοσηλευτώ στο νοσοκομείο;

  • Τι κάνω αν πονάω;

  • Όλοι όσοι έχουν στομία χρειάζονται σάκο;

  • Ποιος θα μου δείξει πώς να χρησιμοποιώ τον εξοπλισμό;

  • Πού βρίσκω προϊόντα στομίας;

 Μετά την επέμβαση ο νοσηλευτής στομίας θα σας μιλήσει για την επέμβαση, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι συνέβη στο σώμα σας και θα σας δείξει πώς να διαχειρίζεστε τη στομία σας καθώς αναρρώνετε στο νοσοκομείο και αφού γυρίσετε στο σπίτι. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορεί επίσης να σας παραπέμψει σε άλλους ειδικούς ή κλινικές για επιπλέον βοήθεια.

 Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ότι όλοι προσαρμοζόμαστε διαφορετικά στις αλλαγές. Η στήριξη που περιμένετε από τον νοσηλευτή σας πρέπει πάντα να απευθύνεται στις δικές σας ανάγκες. Πολλοί άνθρωποι σαν εσάς έχουν κάνει την ίδια επέμβαση και οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι εκεί για να ακούσουν και να βοηθήσουν.

.