Το σύστημα συλλογής μαζεύει τα ούρα ή τα κόπρανά σας, ανάλογα με τον τύπο επέμβασης στομίας σας. Στο σύστημα δύο τεμαχίων η βάση είναι ξεχωριστά από τον σάκο. Στο σύστημα ενός τεμαχίου είναι ενωμένα μαζί. Οι τύποι σάκων μπορεί να περιλαμβάνουν:

Κλειστοί σάκοι

  • Οι κλειστοί σάκοι έχουν σχεδιαστεί για μία χρήση, πράγμα που τους κάνει ιδανικούς για ειδικές περιστάσεις και προσωπικές στιγμές. Κάποιοι τους προτιμούν και για καθημερινή χρήση. Δεν υπάρχει σωλήνας ή κλιπ να σας απασχολεί. Αφού χρησιμοποιήσετε τον σάκο, απλώς τον αφαιρείτε, τον βάζετε σε σακούλα σκουπιδιών και τον πετάτε.

  • Κάποιοι κλειστοί σάκοι έχουν και φίλτρο που έχει σχεδιαστεί για να μειώνει τις οσμές και τη συσσώρευση αερίων.

  • Οι σάκοι αυτοί προτείνονται για κολοστομία (καθημερινή χρήση για μερικούς, ειδικές περιστάσεις για όλους) και ειλεοστομία (ειδικές περιστάσεις). Δεν προτείνονται για ουρητηροστομία.

Ανοικτοί (Αδειαζόμενοι) σάκοι 

  • Μερικοί άνθρωποι ίσως προτιμούν ανοικτούς σάκους που τους ξεπλένουν και τους ξαναχρησιμοποιούν. Οι σάκοι αυτοί αδειάζουν ανοίγοντας απλώς το κλιπ στο κάτω μέρος του σάκου, επιτρέποντας έτσι εύκολη και γρήγορη συντήρηση.

  • Οι σάκοι αυτοί προτείνονται για ειλεοστομία και κολοστομία.

Σάκοι ουρητηροστομίας

Όπως και με άλλα συστήματα, οι σάκοι ουρητηροστομίας διατίθενται σε συστήματα ενός και δύο τεμαχίων. Αλλά, αντίθετα με τα συστήματα κολοστομίας/ειλεοστομίας, οι σάκοι ουρητηροστομίας έχουν κάνουλα αποστράγγισης αντί για κλιπ. Η ConvaTec προσφέρει μια επιλογή δύο τύπων κάνουλας: την κάνουλα Soft tap® με βαλβίδα ή την αναδιπλούμενη κάνουλα για εύκολο άδειασμα.