Γιατί είναι σημαντικό να διατηρείτε υγιές το περιστομιακό δέρμα;

Αν το δέρμα γύρω από τη στομία σας (περιστομιακό δέρμα) καταστραφεί, μπορεί να πονάει και να οδηγήσει σε μόλυνση. Επίσης δυσκολεύει τη βάση του συστήματος συλλογής να κολλήσει στο δέρμα σας. Η πρόληψη είναι το κλειδί στο να διατηρήσετε υγιές το περιστομιακό δέρμα και να νιώθετε άνετα.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε πως είναι το υγιές δέρμα

Όταν βάζετε την προστατευτική βάση στο σύστημα συλλογής σας, το περιστομιακό δέρμα πρέπει να είναι υγιές και στεγνό. Έτσι μόνο ο σάκος θα μένει στη θέση του ανάμεσα στις αλλαγές.

Να θυμάστε πώς είναι το περιστομιακό σας δέρμα όταν είναι υγιές. Το περιστομιακό δέρμα πρέπει να μοιάζει με το δέρμα στην άλλη πλευρά της κοιλίας σας: να είναι απαλό και όχι ερεθισμένο. Αφού καταλάβετε πώς πρέπει να είναι το υγιές δέρμα, μπορείτε να παρακολουθείτε για σημάδια δερματικού ερεθισμού.

Υγιές δέρμα

Ερεθισμένο δέρμα

Η κατάλληλη εφαρμογή της προστατευτικής βάσης γύρω από τη στομία είναι επίσης σημαντική για την πρόληψη περιστομιακών δερματικών προβλημάτων:

  • Για συστήματα ενός τεμαχίου, ένα λεπτό, εύκαμπτο αυτοκόλλητο [link to προϊόντα: Αυτοκόλλητα] θα προστατεύει το δέρμα σας και θα επιτρέπει πιο συχνές αλλαγές του συστήματος συλλογής.

  • Για συστήματα δύο τεμαχίων, ειδικές εύπλαστες προστατευτικές βάσεις [link to προϊόντα : Προστατευτική Βάση με Τεχνολογία Moldable], σχεδιασμένες ώστε να αγκαλιάζουν το περίγραμμα της στομίας σας και να μειώνουν τα κενά, εφαρμόζουν καλά βοηθώντας στη μείωση των περιστομιακών δερματικών προβλημάτων.